Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Brezilyalı pilot Felipe Massa, taburcu edildi
03 Ağustos 2009 Pazartesi Saat 22:04
Macaristan Grand Prix'sinde kaza sonucu ağır yaralanan Brezilyalı pilot Felipe Massa, taburcu edildi

BUDAPEŞTE - 25 Temmuz'da gerçekleştirilen Macaristan Grand Prix'si sıralama turlarında geçirdiği kaza sonucu ağır yaralanan ve günlerdir Budapeşte'deki bir hastanede tedavi gören Brezilyalı pilot Felipe Massa, taburcu edildi.

Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, tedavi gördüğü Budapeşte'deki AEK Askeri Hastanesi'nden taburcu edildi. Massa'nın taburcu edildiği bilgisi, hastanenin bağlı bulunduğu Macaristan Savunma Bakanlığı tarafından doğrulandı. 28 yaşındaki Massa'nın bir helikopter ambulansla Ferihegy Havaalanı'na getirildiği oradan da yine özel bir uçakla Sao Paulo'ya gönderildiği ifade edildi. Brezilyalı pilot Sau Paulo'da da bir hastanede birkaç gün tutulduktan sonra evine gönderilecek.

Bu arada Ferrari takımının İnternet sitesine konuşan Massa, "Bana ne olduğunu biliyorum. Rubens'in aracından kopan bir parça kaskıma çarptı. Bana aracımın hakimiyetini kaybettiğimi ve bariyerlere çarptığımı söylediler. Zaten iki gün sonra da gözümü hastanede açtım. Hiçbir şey hatırlamıyorum" dedi. Ailesine, Macar doktorlara ve takımına teşekkür eden Massa, "Herkese çok teşekkür etmek istiyorum. F1'le ilgilenmeyen insanlar bilirler. Şimdi normal yaşantıma dönmek istiyorum. En iyi kondisyonumla döneceğim günü düşünüyorum" diye konuştu. Massa, kendisinin yerine yarışacak efsane pilot Michael Schumacher ile ilgili olarak ise, "Michael'ın benim öğütlerime ihtiyacı yok. Kariyerim boyunca birlikte yarıştığımız dönemlerde bana çok şey verdi. Nasıl yarış kazanılacağını çok iyi biliyor. Aracı nasıl mükemmel kullanacağını biliyor. O büyüleyici bir insan ve eminim ki insanlar onu yeniden pistlerde gördükleri için çok mutlu olacaklar. En kısa zamanda yeniden Ferrari aracıma dönmek istiyorum" dedi.

Massa, Macaristan GP'si sıralama turlarında önünde seyreden vatandaşı Rubens Barrichello'nun aracından kopan bir parçanın kaskına isabet etmesi sonucu kaza geçirmiş ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Massa'nın hayati tehlikeyi atlatmasından sonra sportif geleceğinin de tehlikede olmasından endişe edilmiş ancak doktorlar Brezilyalı pilotun yeninden pistlere dönebileceğini söylemişlerdi.

Massa'nın yerine Ferrari takımında pistlerin efsane ismi Alman pilot Michael Schumacher görev yapacak. 7 kez dünya şampiyonu olan Schumacher, 23 Ağustos'ta İspanya'nın Valencia Kenti'nde koşulacak olan Avrupa Grand Prix'sinde yarışacak.

Bu yazı toplam 1149 defa okundu.
Bookmark and Share
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
YAZARLAR
Uğur Onur Urhan
Yine Blick yine tahrik
Bülent Hasanreisoğlu
Zirve Şekilleniyor
Rıdvan Dilmen
Rezil olduk
Selçuk Yula
Hasret bitsin
Gürcan Bilgiç
Kanunu uygulayın
İstanbul Haritası
Hava Durumu
Yol Durumu
Para Durumu
SİTE ANKET
Turkcell Süper Ligde kim Şampiyon olur ?
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Bursaspor
Diğer
...