Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güreşte devrim
05 Eylül 2010 Pazar Saat 10:57
Kocasını kaybetmemek için güreşle ilgilenmeye başlayan Rodika Yahşi, FILA yönetim kuruluna seçilen ilk Türk bayan yönetici oldu

Kocasını kaybetmemek için güreşle ilgilenmeye başlayan Rodika Yahşi, FILA yönetim kuruluna seçilen ilk Türk bayan yönetici oldu.Dünya güreşinin en tepesine, tarihimizde ilk kez bir bayan yönetici seçtirdik. FILA yönetim kurulu için Rusya'da yapılan genel kurulda aday olan Rodika Yahşi, yönetim kuruluna girerken görev süresi sona eren Ahmet Ayık da koltuğunu korudu. Moskova'da yarın başlayacak olan Dünya Güreş Şampiyonası öncesi, Türk delegasyon ilk sınavından zaferle çıktı. Dünya güreşini yöneten FILA'nın dün yapılan genel kurulunda aday olan Rodika Yahşi, ilk turda 50, ikinci turda da 52 oy alarak, Türkiye'nin tarihindeki ilk bayan FILA yönetim kurulu üyesi oldu. Görev süresi sona eren Ahmet Ayık ise 72 oyla ilk turda koltuğunu korudu. Böylece Türkiye FILA'da Rusya ile birlikte iki yönetim kurulu üyesine sahip oldu. Rodika Yahşi, evliliğinin henüz ilk ayında eşi Önder Yahşi'nin hayatında güreşin her zaman ön planda olduğunu fark ettiği için güreşle ilgilenmeye başladığını söyledi. Kocası Önder Yahşi'nin, zamanının büyük bölümünü başkanlığını yaptığı İstanbul Gemi Sanayii Kulübü'ne ayırdığını anlatan Yahşı 'Bunun üzerine kendisine tepki gösterdim. Güreşe benden fazla ilgi gösterdiğini söyledim. Fakat hiç beklemediğim kısa ve net bir yanıt aldım. 'Benim için güreş her şeyden önemli. İşine gelirse' diyerek kestirip attı. Sonrasında düşündüm ve kocama daha yakın olabilmek için güreşle ilgilenmem gerektiğini anladım. Çünkü onu kaybetmek istemiyordum.' dedi. Türkiye Güreş Federasyonu'nda da farklı dönemlerde görevler alan, Akdeniz Ülkeleri Güreş Birliği'nin de genel sekreteri olan Yahşi, Türkçe ve Rumence'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca da biliyor.
 l Murat TARHAN

Bu yazı toplam 271 defa okundu.
Bookmark and Share
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
YAZARLAR
Uğur Onur Urhan
Yine Blick yine tahrik
Bülent Hasanreisoğlu
Zirve Şekilleniyor
Rıdvan Dilmen
Rezil olduk
Selçuk Yula
Hasret bitsin
Gürcan Bilgiç
Kanunu uygulayın
İstanbul Haritası
Hava Durumu
Yol Durumu
Para Durumu
SİTE ANKET
Turkcell Süper Ligde kim Şampiyon olur ?
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Bursaspor
Diğer
...